BYTTE KLEDNING OG ETTERISOLERE

Har du oppdaget fuktskader, råteskader, sprekker eller er treverket så mykt at du kan plukke det fra hverandre? Da er det på tide å bytte kledning. 

Skal du skifte utvendig kledning på huset ditt, kan det være smart å etterisolere samtidig. Da forbedrer du isolasjonsevnen og hindrer at varmen lekker ut

Hvorfor bør man bytte kledning og etterisolere

Gammel kledning og dårlig isolasjon gjør huset lite energieffektivt. God isolering reduserer boligens varmetap, og gjør at den bruker mindre energi. Etterisolering vil med det redusere dine energiutgifter, og samtidig gi bedre bokomfort. I tillegg kan energitiltaket forbedre energimerket på boligen.

Når må man bytte kledning? 

Normalt sett vil det være nødvendig å bytte kledning om man har oppdaget råte, fuktskader eller sprekker. Fuktskader bør tas alvorlig, ettersom dette kan føre til en rekke følgeskader, og ekstra kostnader.

Vi anbefaler å jevnlige ta en kontroll av kledningen. Ved å forsiktige stikke en kniv eller et skrujern i treverket, og det oppleves som mykt og gir etter, er det på tide på bytte kledning.

Bør man etterisolere samtidig som bytte av kledning?

Når man først tar av gammel kledning, vil det i mange tilfeller lønne seg å etterisolere samtidig som man legger ny kledning. Enova anbefaler etterisolering dersom du har et hus bygget på 80-tallet eller tidligere. Når man først er i gang med oppgradering er det både enklere og rimeligere å etterisolere i samme operasjon. Etterisolering vil minske boligens varmetap, og med det redusere energiforbruket.  

Noen gode grunner til å etterisolere: 

  • Du vil redusere husets varmetap og energiforbruk
  • Du får et bedre inneklima og økt bokomfort
  • Boligen kan få bedre energimerking, og med det kan boligens verdi øke.

Vi kommer gjerne på befaring for å kartlegge ditt behov, befaringen er gratis og i etterkant får du et uforpliktende pristilbud på arbeid og materialer. Sammen med våre dyktige leverandører er vi sikre leverer på å kunne levere en løsning tilpasset norske værforhold. 

Våre prosjekter innen bytte av kledning og etterisolering, omfatter ofte også bytte av vinduer og bytte av tak. Vår prosjektleder Magnus Ekkjestøl er registrert i Energirådgiverregisteret og gir deg gjerne gode råd rundt energitiltak du kan gjennomføre i boligen din

Prosjektleder Magnus Ekkjestøl i Gjerdrum Byggservice AS

Magnus Ekkjestøl
Prosjektleder

Jeg kommer gjerne på befaring

Gründer og medeier Magnus Ekkjestøl har over 20 års erfaring som tømrer, og over 15 år som prosjektleder. Etter 10 år som Daglig leder i Gjerdrum Byggservice AS ga han stafettpinnen videre og bruker nå all sin energi og kompetanse på det han elsker; nemlig å lede og drive byggeprosjekter.

Jeg stiller store krav til meg selv, og de samme kvalitetskrav stiller jeg til våre ansatte, leverandører og underentreprenører. Fornøyde kunder er avgjørende for vår suksess.

Jeg kommer gjerne på befaring for å bistå i ditt prosjekt, og jeg blir med dere igjennom hele byggeprosessen. Mitt mål er at du som kunde skal føle at byggeprosessen er enkel, trygg og ryddig. 

Når du er fornøyd, er jeg fornøyd!

Ønsker du en uforpliktende befaring, råd og tips for ditt byggeprosjekt? Kontakt oss gjerne