Bytte tak

Vurderer du bytte tak? Er taket eldre enn 20 år, eller dersom du har oppdaget tegn på skade er det lurt med en taksjekk. Vi kan hjelpe deg med bytte av taket.

Er taket ditt mellom 20-30 år er det viktig å følge med på tilstanden, det kan være på tide å bytte taket. Huseiere ser som regel bare på takstein og shingel, men det er like viktig å vurdere om undertaket er intakt. Et godt tips er å inspisere taktro og undertak fra innsiden for fuktinntrengning.

Hvorfor må taket byttes?

Taket er et kritisk punkt på alle bygg når det kommer til lekkasjer, og det kan være utfordrende å oppdage skaden før det er for sent. Hvert år regner det 470 000 liter vann på et hustak. Takrenner, avløp, pipehatter, takstein og takpapp er spesielt utsatt for lekkasjer. Overtaket sørger for at vann, snø og is skal skli av taket, mens undertaket skal transportere bort vann og holde taket tett. Med det er begge takene like viktige. Med årene har været blitt mer ekstremt, og taket skal tåle påkjenning fra vind og store nedbørsmengder. Følgeskader fra vanninntrengning er både belastende og kostbart, ved å bytte taket kan du sove godt om natten vel vitende om at huset er beskyttet for nedbør og vind. 

Dette bør du selv kontrollere på ditt tak:

  • Gå over overtaket, takstein, papp eller plater for brudd og skader. 
  • Kontroller pipehatter, gjennomføringer og beslag
  • Inspiser taket fra innsiden for mørke skjolder eller skygger i loftstaket. Dette kan være tegn på vannskader.
  • Rens takrenner og nedløp for løv og annet smuss. Det er viktig med åpne vannveier.

Har du oppdaget fuktskader inne?

Dette kan være en stor grunn til å bytte tak. Oppdager du antydning til fuktskader innvendig er taket eller gjennomføringer i taket med stor sannsynlighet årsaken. Fuktskader bør utbedres raskt for å unngå mer alvorlige skader som sopp og råte. 

Hva koster det å bytte tak?

Her er det mange faktorer som spiller inn, og vurdering på kvadrameterpris vil som regel være misvisende. Det er mange valgmuligheter, ulike typer tekking og utførelser å velge mellom, alt fra takshingel, teglstein til torvtak.

Komplett pristilbud

Gjerdrum byggservice AS leverer alt fra riving, avfallshåndtering, rigg av stillas, innkjøp av materialer, nye sløyfer, nye takrenner / nedløpsrør og selve bytte av taket. Vi er en totalleverandør av håndverkstjenester med ansvarsrett og sentralgodkjenning.

Vi kommer gjerne på befaring for å kartlegge dine behov og ønsker. Befaringen er gratis og i etterkant får du et uforpliktende pristilbud på arbeid og materialer. Sammen med våre dyktige leverandører er vi sikre leverer på å kunne levere en løsning tilpasset norske værforhold. 

Våre prosjekter innen bytte av tak, omfatter ofte også bytte av vinduer og bytte av kledning og etterisolering. Vår prosjektleder Magnus Ekkjestøl er registrert i Energirådgiverregisteret og gir deg gjerne gode råd rundt energitiltak du kan gjennomføre i boligen din

Prosjektleder Magnus Ekkjestøl i Gjerdrum Byggservice AS

Magnus Ekkjestøl
Prosjektleder

Jeg kommer gjerne på befaring

Gründer og medeier Magnus Ekkjestøl har over 20 års erfaring som tømrer, og over 15 år som prosjektleder. Etter 10 år som Daglig leder i Gjerdrum Byggservice AS ga han stafettpinnen videre og bruker nå all sin energi og kompetanse på det han elsker; nemlig å lede og drive byggeprosjekter.

Jeg stiller store krav til meg selv, og de samme kvalitetskrav stiller jeg til våre ansatte, leverandører og underentreprenører. Fornøyde kunder er avgjørende for vår suksess.

Jeg kommer gjerne på befaring for å bistå i ditt prosjekt, og jeg blir med dere igjennom hele byggeprosessen. Mitt mål er at du som kunde skal føle at byggeprosessen er enkel, trygg og ryddig. 

Når du er fornøyd, er jeg fornøyd!

Ønsker du en uforpliktende befaring, råd og tips for ditt byggeprosjekt? Kontakt oss gjerne